Etiket arşivi: Türk vatandaşlık başvurusu

TÜRK VATANDAŞLIĞI ALMAK 

TÜRK VATANDAŞLIĞI ALMAK

Türk vatandaşlık başvurusu
TÜRK VATANDAŞLIĞI ALMAK

Türkiye’de gayrimenkul alarak Türk vatandaşlığı başvurusu işlemleri ile her gün onlarca telefon almaktayız. Bu yazımızda 250.000 dolara Türk Vatandaşlığı konusu başlığını açıklayacağız.

Türkiye’ye yerleşmek ve vatandaşlık hakkı alarak, Türkiye’de yaşamak isteyen, Yabancı uyruklu misafirlerimizin, Türk vatandaşlığı almak için, öncelikle toplamda 250.000 dolar değerinde, bir veya bir kaç gayrimenkul alımı, Türk vatandaşlığı başvurusu mevzuatını detaylı bilmesi gerekir.

Türk vatandaşlığı almak için şartlar  

Gayrimenkul alarak, Türk vatandaşlığı başvurusunda, sırası ile aşağıdaki şartları yerine getirmek gerekir.

  1. Alınacak gayrimenkul veya gayrimenkuller bir veya bir kaç farklı taşınmaz olabilir. Örnek olarak; 250.000 dolar değerinde 1 adet daire alarak başvuru yapabilirsiniz, Yada 2 adet, 3 adet farklı farklı gayrimenkuller alabilirsiniz, bunlar biri daire, biri dükkan, diğeri tarla olabilir. Tüm bu gayrimenkullerin toplam değeri, 250.000 dolar olmalıdır. Gayrimenkuller için, gayrimenkul değerlendirme raporu düzenlenmelidir.
  2. Gayrimenkullerin alım değeri ile, banka ödeme dekontlarının toplamı, aynı olmalıdır.
  3. Gayrimenkullere, 3  yıl satılamaz şatı konularak, Türk vatandaşlık başvurusu işlemleri başlatılmış olur.

ANKARA’DA TÜRK VATANDAŞLIK BAŞVURUSU

ANKARA'DA TÜRK VATANDAŞLIK BAŞVURUSU
ANKARA’DA TÜRK VATANDAŞLIK BAŞVURUSU

Yabancılara Türk Vatandaşlık Başvurusu konusunda Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya ve Sakarya İllerindeki Ofislerimiz ile Profesyonel Kadromuz ile Danışmanlık Hizmeti Vermekteyiz. Türk vatandaşlığına başvuru başlığımızın detaylarında Yabancılar için en uygun seçenek 250.000 Dolar değerinde Gayrimenkul alarak vatandaşlık başvurusudur. Yabancı uyruklu kişi toplamda 1 veya bir kaç gayrimenkul, konut, daire, dükkan, arsa alarak Türk Vatandaşlık Başvurusu yapabilir. Vatandaşlık Başvurusu Danışmanlık konusunda lütfen telefonlarımızı not ediniz.

TÜRK VATANDAŞLIK BAŞVURUSU

TÜRK VATANDAŞLIK BAŞVURUSU

Türkiye’de ev alan yabancılara vatandaşlık

Türkiyede Ev Alan Yabancılara Vatandaşlık Başvurusu
Türkiyede Ev Alan Yabancılara Vatandaşlık Başvurusu

İstanbul’da veya Türkiye genelinde her hangi illerde ev alacak olan yabancıların, Türk vatandaşlığı başvurusu işlemlerine, danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Türkiye’de yatırım yapmak isteyen, yabancı uyruklular ev, daire, bina, arsa gibi gayrimenkuller alan yabancılar için, Türk vatandaşlığı başvurusu imkanı konulu yazımızdır.

Türk vatandaşlığı başvuru koşulları; 2017 yılında ve 2018 yılında 1.000.000 dolar olarak sınırlı iken 18.09.2018 tarihi itibari ile Türkiye’ ev alan yabancılara Türk vatandaşlığı mevzuatındaki alt limit miktarı dolar bazında 250.000 usd olarak yeniden revize edilerek detayları yönetmelikler ile belirlenmiştir.

250.000 usd vatandaşlık

Türkiye’de gayrimenkul almak isteyen yabancılar toplamda 250.000 usd değerinde olmak üzere bir veya bir kaç gayrimenkul alacak olan yani 250.000 usd değerinde ev alacak olan veya 70.000 dolara Ev alana, 100.000 dolara dükkan alana ve kalan 80.000 dolara arsa alan yabancıların toplam yatırım miktarı 250.000 dolar olacağı için Türkiye’de vatandaşlık başvurusu yapabilirler.

VATANDAŞLIK BAŞVURUSU

VATANDAŞLIK BAŞVURUSU

Vatandaşlık Başvurusu
Vatandaşlık Başvurusu

Türkiye’de 250.000 dolarlık, daire, konut, gayrimenkul alacak olan yabancıların, Türk vatandaşlık başvurusu yapabilmesi, 19.09.2018 tarihinde yasalaştı ve resmi gazetede yayınlandı.

Ülkemize Sınır ülkeler, Özellikle son zamanda İranlı yatırımcılar, Türkiye’de mülk alarak, mevduat açarak veya yatırım yaparak, Türk vatandaşlık başvurusu yolu seçmektedirler. Toplamda 250.000 dolar değerinde, bir veya bir kaç gayrimenkul alarak, örnekleyecek olursak, Arsa, Daire, Konut, Dükkan vb taşınmazlar almak isteyen yabancılar, Tapuda 3 yıl satılamaz şerhi ile, Türk vatandaşlığına başvuru yapabilir.

Aralık 2018 de yayınlanan yeni tebliğ ile yarım kalmış projelerde yani kat mülkiyeti tapuları hazır olmayan yapılardan almak isteyen yabancılar noterde yapılacak olan gayrimenkul satış vadi sözleşmesi  ile Tapu arsa üzerine bağımsız bölümün numarasını hangi dairenin yabancıya satıldığının Tapuda şerhi ve yabancı tarafından 3 yıl başkasına satılmayacağı şatı ile Türk vatandaşlığına başvuru yapabilir.

Türk Vatandaşlık Başvurusu 1987 ylıından bu güne Ankara Kurumsal Danışmanlık olarak İstanbul, Ankara ve İzmir ofislerimizile sizlere danışmanlık hizmeti vermekteyiz. En Sağlıklı En güvenilir ve En Hızlı çözüm için lütfen bizi arayınız.

Genel Koordinatör
Turgay Turan
05337667060

Türkiyede 5 yıl kesintisiz ikamet izni ile vatandaşlık hakkı elde etmesi konulu yazımızda Yabancıların Türk Vatandaşlığı başvurusu konusunu işleyeceğiz.

Türkiye’de evde çocuk bakıcısı,  hasta bakıcısı veya ileri yaşlı olan bakıma muhtaç kişiye bakan yabancı veya şirketlerde özel teşebbüste ihracat departmanında, Turizm sektöründe kat görevlisi veya müşteri ilişkiler personeli gibi, kısacası Türkiye’de kesintisiz 5 yıl, ikamet izni (Çalışma izni) almış olan yabancı uyruklu kişiler, 6 ıncı yılda ikamet izni, çalışma izni devam etmesi şartı ile Türkiye’de kalmak ve burada yaşamak için, Vatandaşlık Başvurusu yapabilir.

Türk Vatandaşı ile evli olan yabancıların Türk Vatandaşlık başvurusu ile ilgili prosedürlere www.vatandaslikbasvurusu.org sitemizden  ulaşabilirsiniz. Danışmanlık Firma Kurucumuz Turgay Turan Bey ile iletişime geçtiğinizde; vatandaşlık başvurusunun nasıl ve nereye yapılacağı ve başvuru dosyasında olması gereken evrakların neler olduğu gibi bilgiler ve danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

VATANDAŞLIK BAŞVURUSU NEREYE YAPILIR

Vatandaşlık Başvurusu
Vatandaşlık Başvurusu

Yabancı uyruklu kişilerin, Türk Vatandaşlık başvurusu, bulundukları illerdeki İl Nüfus Müdürlüklerinin, vatandaşlık başvurusu birimlerine yapılır.

Türk vatandaşı ile evli olan yabancılar 3 yıl kesintisiz ikamet izni alarak 4 üncü yıl almış oldukları ikamet izni süresi içinde Vatandaşlık Başvurusu evraklarını hazırlayarak İl Nüfus Müdürlüklerinin vatandaşlık başvurusu birimlerine başvuru yapabilirler. Vatandaşlık Başvurusu Konusunda Turgay Turan Bey den bilgi alabilirsiniz.

Türkiye’de 5 yıl kesintisiz ikamet izni çalışma izni alan yabancılar ise vatandaşlık başvurusu için 6 ıncı yıl almış oldukların çalışma izni süresi içeri içerisinde vatandaşlık başvurusu yapabilirler.

Vatandaşlık Başvurusu Şartları

Türkiye’de yukarıda bahsettiğimiz mesleki dallarda veya evlerde çalışan yabancıların Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından almış oldukları Çalışma izin belgeleri ile İllerdeki Nüfus Müdürlüklerine vatandaşlık başvurusu yaptıklarından en önemli    5 yıllık çalışma izni şartı olması ile birlikte bu süre zarfında kendi ülkelerinde veya başka ülkelerde toplamdan 180 günden fazla kalmamış olmaları gerekir,

Vatandaşlık Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

 

Türk vatandaşlık başvurusu işlemlerinde İl Nüfus Müdürlüklerinin mevzuatlar ile belirlemiş olduğu vatandaşlık başvurusu için gerekli olan belgeler aşağıda sıralanmıştır.

1- Vatandaşlık başvuru formu dilekçe,

2- Vatandaşlık Başvurusu yapan kişinin hangi devlet vatandaşı olduğunu gösteren pasaport veya benzeri belge, vatansız ise temininin mümkün olması halinde buna ilişkin belge.

3- Vatandaşlık başvurusu yapan yabancı uyruklu kişinin kimlik bilgilerini gösteren doğum belgesi veya nüfus kayıt örneği gibi belge ve evli ise es ve çocuklarının aile bağını kanıtlayan nüfus kayıt örneği veya benzeri belge.

4- Yabancı uyruklu kişinin medeni halini gösterir belge ve evli ise evlenme belgesi, boşanmış ise boşanmayı kanıtlayan belge, dul ise esine ait ölüm belgesi.

5- Yabancı kişinin Türk vatandaşı birinci veya ikinci derece yakınları varsa bu kişilere ait müracaat makamlarınca sistemden alınan nüfus kayıt örneği.

6- Vatandaşlık başvurusu yapan kişinin genel sağlık bakımından tehlike teşkil edecek bir hastalığı bulunmadığına dair, usul ve esasları Sağlık Bakanlığınca belirlenmiş olan sağlık raporu.

7- Vatandaşlık Başvurusu yapan yabancı kişinin Türkiye’de kendisinin ve bakmakla yükümlü olduğu kimselerin geçimini sağladığına ilişkin gelirini veya mesleğini ispatlayan çalışma izni, vergi levhası, taahhütname veya benzeri belge.

8-Vatandaşlık Başvurusu yapan yabancı uyruklu kişinin yukarıda bahsettiğimiz gibi başvuru tarihinden geriye doğru Türkiye’de kesintisiz olarak beş yıl ikamet ettiğine dair il emniyet müdürlüğünden alınacak yurda giriş ve çıkış tarihlerini gösteren belge.

9- Yabancı uyruklu kişinin Vatandaşlık başvurusu tarihinden ileriye doğru vatandaşlık işlemlerinin sonuçlandırılmasına yetecek süreli ikamet izin belgesi.

10- Vatandaşlık Başvurusunda bulunan kişinin herhangi bir suç nedeniyle hakkında kesinleşmiş mahkeme kararı bulunuyorsa onaylı bir örneği.

11- Vatandaşlık başvurusu yapan yabancı uyruklu kişinin doğum tarihinin ay ve günü bulunmuyorsa, doğum tarihinin tamamlanması için ülkesinin yetkili makamlarından alınmış belge, belgenin temin edilememesi halinde ise 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 39 uncu maddesi gereğince işlem yapılmasını kabul ettiğine dair imzalı beyanı.

12- Vatandaşlık başvuru dosyası hizmet bedelinin Maliye veznesine yatırıldığını gösteren makbuz.