Etiket arşivi: 250 bin dolara ev alana vatandaşlık

Yabancılara tapu devrinde ekspertiz raporu

Yabancılara tapu devrinde ekspertiz raporu

Yabancılara tapu devrinde ekspertiz raporu
Yabancılara tapu devrinde ekspertiz raporu

Yıllardır, Belediye rayiç bedeli ile, Tapu devirleri yapılıyordu, Yabancılara tapu devri, ekspertiz raporu mevzuatı, Özellikle, 19.09.2018 tarihinde gündeme geldi, Yabancılara tapu devri işlemlerinde, değer tespiti için, yaptırılan ekspertiz raporu işlemleri ile, toplamda 250.000 dolar değerinde bir veya bir kaç tapu ile, bu tapuların ekspertiz raporları ile, Türk vatandaşlık başvurusu yapılabilmektedir.

04.03.2019 tarihi itibari ile, Türkiye genelinde, yabancılara satışı yapılacak, tüm tapu işlemlerinde, SPK Lisanslı Eksper raporu şatı getirilmiştir. Bu mevzuat ile, gayrimenkullerin, Belediye rayiç bedeli ile satışı yerine, Gayrimenkulün gerçek değerinin hesaplanması ve tespiti istenilmektedir.

Yabancılara gayrimenkul satışlarında 04.03.2019 tarihinden itibaren SPK Lisanslı gayrimenkul emlak değerleme raporu şartı gelmiştir. Yabancılara yapılan ev, daire, arsa, dükkan vb gayrimenkullerin satış işlemleri, gerçek değerinden alı,ş satış yapılacaktır. Bu tarihten sonra yapılacak olan, tapu devir işlemlerinde, kayıt dışılık önlenmiş olacaktır. Bu vesile ile, Ülkemizin marka değeri artacaktır.

yabancılara tapu devrinde ekspertiz raporu nasıl alınır

ANKARA’DA TÜRK VATANDAŞLIK BAŞVURUSU

ANKARA'DA TÜRK VATANDAŞLIK BAŞVURUSU
ANKARA’DA TÜRK VATANDAŞLIK BAŞVURUSU

Yabancılara Türk Vatandaşlık Başvurusu konusunda Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya ve Sakarya İllerindeki Ofislerimiz ile Profesyonel Kadromuz ile Danışmanlık Hizmeti Vermekteyiz. Türk vatandaşlığına başvuru başlığımızın detaylarında Yabancılar için en uygun seçenek 250.000 Dolar değerinde Gayrimenkul alarak vatandaşlık başvurusudur. Yabancı uyruklu kişi toplamda 1 veya bir kaç gayrimenkul, konut, daire, dükkan, arsa alarak Türk Vatandaşlık Başvurusu yapabilir. Vatandaşlık Başvurusu Danışmanlık konusunda lütfen telefonlarımızı not ediniz.

TÜRK VATANDAŞLIK BAŞVURUSU

TÜRK VATANDAŞLIK BAŞVURUSU

Türkiye’de ev alan yabancılara vatandaşlık

Türkiyede Ev Alan Yabancılara Vatandaşlık Başvurusu
Türkiyede Ev Alan Yabancılara Vatandaşlık Başvurusu

İstanbul’da veya Türkiye genelinde her hangi illerde ev alacak olan yabancıların, Türk vatandaşlığı başvurusu işlemlerine, danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Türkiye’de yatırım yapmak isteyen, yabancı uyruklular ev, daire, bina, arsa gibi gayrimenkuller alan yabancılar için, Türk vatandaşlığı başvurusu imkanı konulu yazımızdır.

Türk vatandaşlığı başvuru koşulları; 2017 yılında ve 2018 yılında 1.000.000 dolar olarak sınırlı iken 18.09.2018 tarihi itibari ile Türkiye’ ev alan yabancılara Türk vatandaşlığı mevzuatındaki alt limit miktarı dolar bazında 250.000 usd olarak yeniden revize edilerek detayları yönetmelikler ile belirlenmiştir.

250.000 usd vatandaşlık

Türkiye’de gayrimenkul almak isteyen yabancılar toplamda 250.000 usd değerinde olmak üzere bir veya bir kaç gayrimenkul alacak olan yani 250.000 usd değerinde ev alacak olan veya 70.000 dolara Ev alana, 100.000 dolara dükkan alana ve kalan 80.000 dolara arsa alan yabancıların toplam yatırım miktarı 250.000 dolar olacağı için Türkiye’de vatandaşlık başvurusu yapabilirler.

EV ALARAK VATANDAŞLIK TÜRKİYE

EV ALARAK VATANDAŞLIK TÜRKİYE

EV ALARAK VATANDAŞLIK TÜRKİYE

Ülkemiz’de Özellikle İstanbul, İzmir ve Antalya İllerinde Son zamanlarda Yabancılar Ev Alarak Türk Vatandaşı olmak için Konut sektörüne gözle görülür talep patlaması sağlamaktadırlar.

Türk Vatandaşı olmak için alınacak olan gayrimenkul ev, mağaza, bina veya arsa bir veya bir kaç adet olabilir. Gayrimenkul Ev Alarak Vatandaşlık başvurusunda önemli olan toplam değerin 250.000 $ değerinden aşağı olmamasıdır. Alınacak veya alınmış olan gayrimenkullerin, SPK ekspertiz değerlendirme raporu, mutlaka düzenletilmelidir;  Biz Türkiye genelinde, bir çok SPK ekspertiz değerlendirme firması ile çalışmaktayız. En ekonomik ve en sağlıklı hizmet almanız için, bizleri arayabilirsiniz. Özellikle Türk vatandaşlık başvurusu konusunda Avukat Hukuk Departmanımız ve Mevzuat Danışmanlık Departmanımız, sizlere hizmet vermek için profesyonel tecrübeye sahiptir. En sağlık, en hızlı ve en güvenilir danışmanlık hizmeti için, referanslarımız tecrübemizin kanıdır.

250.000 dolar değerinde ev alarak vatandaşlık başvurusu Türkiye konulu başlığımız ile ilgili vatandaşlık başvurusu süreci ve gerekli belgeler için lütfen bizi arayınız. İstanbul, Ankara ve İzmir ofislerimiz ile Yabancıların Vatandaşlık Başvurusu işlemlerinde Profesyonel tecrübe.

Bilgilerinize arz ederiz.

Saygılarımızla

TÜRKİYE’DE VATANDAŞLIK BAŞVURUSU DANIŞMANLIK

Genel Koordinatör

Turgay Turan

 

 

 

250 bin dolara ev alana vatandaşlık

250 bin dolara ev alana vatandaşlık

250 bin dolara ev alana vatandaşlık
250 bin dolara ev alana vatandaşlık

19.09.2018 den sonra 3 yıl satılamaz şartı ile Tapulara şerh koydurarak, Türkiye genelinde, bir çok il veya ilçede, toplamda 250.000 dolar değerinde ev, dükkan, arsa veya değişik farklı kategoride, gayrimenkul alacak olan yabancılara, Türk vatandaşlık başvurusu mevzuatı.

Yabancı uyruklu kişiler 250 bin dolara ev almadan önce mutlaka yapmaları gereken işlemlere dikkat etmeliler. Öncelikle SPK yetkili ekspertizi ile alacakları mülkün evin değer tespitini yaptırmalıdırlar. Tapu devri yapılırken 3 yıl satılamaz şerhi koydurmaları gerekmektedir.

Tapu Müdürlüğü tapu devrini yaptığı gün Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Yabancı işler Daire Başkanlığına tabu değeri vatandaşlık mevzuatı uygunluk olur yazısı isteğinde bulunur.

Tapu devri yapılmadan önce Askeri Güvenlik Bölgesi yabancıya tapu satışı olur yazısı, SPK yetkili ekspertiz raporu hazırlanmalıdır.

Yabancı uyruklu kişinin kendi ülkesinden, getirmek zorunda olduğu Adli sicil  belgesi, Medeni hal belgesi, Adres yeri belgesi ve doğum belgesi Kendi Ülkesindeki yetkili makamlarca düzenlenmeli ve resmi evrak olmalıdır. Ayrıca bu belgeler;  Türkçe çevirili ev Türk Konsolosluğu tarafından apostil onaylı olmalıdır.

VATANDAŞLIK BAŞVURUSU

VATANDAŞLIK BAŞVURUSU

Türkiye Cumhuriyeti Türk Vatandaşlığına Başvuru yapmak isteyen yabancıların vatandaşlık başvurusu konusunda danışmanlık hizmetleri vermekteyiz.

Türk vatandaşlığının genel olarak kazanılması

MADDE 15 – (1) Türk vatandaşlığını kazanmak isteyen yabancı, aşağıdaki şartları taşıması halinde Bakanlık kararı ile Türk vatandaşlığını kazanabilir:

a) Kendi milli kanununa, vatansız ise 4721 sayılı Türk Medeni Kanununa göre ergin ve ayırt etme gücüne sahip olmak.

b) Başvuru tarihinden geriye doğru Türkiye’de kesintisiz beş yıl ikamet etmiş olmak.

c) Türkiye’de yerleşmeye karar verdiğini; Türkiye’de taşınmaz mal edinmek, iş kurmak, yatırım yapmak, ticaret ve iş merkezini Türkiye’ye nakletmek, çalışma iznine tabi olarak bir iş yerinde çalışmak ve benzeri davranışlarla teyit etmiş olmak veya Türk vatandaşı ile evlenmek, ailece müracaat etmek, daha önce Türk vatandaşlığını kazanmış olan ana, baba, kardeş ya da çocuk sahibi olmak veya eğitimini Türkiye’de tamamlamak.

ç) Genel sağlık bakımından tehlike teşkil eden bir hastalığı bulunmamak.

d) Toplum içinde birlikte yaşamanın gerektirdiği sorumluluk duygusu ile davranarak iyi ahlak sahibi olduğunu göstermek, davranışları ile çevresine güven vermek, toplumca hoş karşılanmayan ve toplum değerlerine aykırı kötü alışkanlığı bulunmamak.

e) Toplumsal yaşama uyum sağlayabilecek düzeyde Türkçe konuşabilmek.

f) Türkiye’de kendisinin ve bakmakla yükümlü olduğu kimselerin geçimini sağlayacak gelire veya mesleğe sahip olmak.

g) Milli güvenlik ve kamu düzeni bakımından engel teşkil edecek bir hali bulunmamak.

(2) Türk vatandaşlığını kazanmak isteyen yabancılardan, birinci fıkrada sayılan şartlarla birlikte, taşıdıkları devlet vatandaşlığından veya vatandaşlıklarından çıkma şartı da aranabilir. Bu takdirin kullanılmasına ilişkin esasların tespiti Bakanlar Kurulunun yetkisindedir.

Türk vatandaşlığının genel olarak kazanılmasında müracaat makamlarınca başvurunun işleme alınması ve uygulanacak esaslar

MADDE 16 – (1) Türk vatandaşlığının genel olarak kazanılmasında müracaat makamı yerleşim yerinin bulunduğu Valiliklerdir.

(2) Türk vatandaşlığını kazanmak isteyen yabancı hakkında müracaat makamınca ön inceleme yapılarak;

a) Kendi milli kanununa, vatansız ise 4721 sayılı Türk Medeni Kanununa göre ergin ve ayırt etme gücüne sahip olmayan,

b) Başvuru tarihinden geriye doğru Türkiye’de kesintisiz beş yıl ikamet etmeyen,

c) Yasal ikamet izni olmaksızın veya yasal olmakla birlikte Türkiye’de yerleşme niyetini göstermeyen; sığınma veya iltica başvuru sahibi, sığınmacı, öğrenim, turistik, öğrenim gören çocuğuna refakat, tedavi gibi amaçlarla ikamete bağlandığı anlaşılan,

ç) Herhangi bir suçtan dolayı yargılaması devam eden veya hükümlü ya da tutuklu olan,

d) 17 nci maddede belirtilen belgeleri ibraz edemeyen, kişilerin başvurusu kabul edilmez ve bu husus yazılı olarak ilgilisine bildirilir.

Türk vatandaşlığının genel olarak kazanılmasında başvuru için gerekli belgeler

MADDE 17 – (1) Türk vatandaşlığını kazanmak isteyen ve başvuru için gerekli şartları taşıyan yabancı adına müracaat makamınca aşağıda belirtilen belgelerden oluşan dosya düzenlenir:

a) İsteği belirten form dilekçe.

b) Kişinin hangi devlet vatandaşı olduğunu gösteren pasaport veya benzeri belge, vatansız ise temininin mümkün olması halinde buna ilişkin belge.

c) Kişinin kimlik bilgilerini gösteren doğum belgesi veya nüfus kayıt örneği gibi belge ve evli ise eş ve çocuklarının aile bağını kanıtlayan nüfus kayıt örneği veya benzeri belge.

ç) Medenî hal belgesi ve evli ise evlenme belgesi, boşanmış ise boşanmayı kanıtlayan belge, dul ise eşine ait ölüm belgesi.

d) Türk vatandaşı birinci veya ikinci derece yakınları varsa bu kişilere ait müracaat makamlarınca sistemden alınan nüfus kayıt örneği.

e) Kişinin genel sağlık bakımından tehlike teşkil edecek bir hastalığı bulunmadığına dair, usul ve esasları Sağlık Bakanlığınca belirlenmiş olan sağlık raporu.

f) Türkiye’de kendisinin ve bakmakla yükümlü olduğu kimselerin geçimini sağladığına ilişkin gelirini veya mesleğini ispatlayan çalışma izni, vergi levhası, taahhütname veya benzeri belge.

g) Başvuru tarihinden geriye doğru Türkiye’de kesintisiz olarak beş yıl ikamet ettiğine dair il emniyet müdürlüğünden alınacak yurda giriş ve çıkış tarihlerini gösteren belge.

ğ) Başvuru tarihinden ileriye doğru vatandaşlık işlemlerinin sonuçlandırılmasına yetecek süreli ikamet tezkeresi.

h) Herhangi bir suç nedeniyle hakkında kesinleşmiş mahkeme kararı bulunuyorsa onaylı bir örneği.

ı) Kişinin doğum tarihinin ay ve günü bulunmuyorsa, doğum tarihinin tamamlanması için ülkesinin yetkili makamlarından alınmış belge, belgenin temin edilememesi halinde ise 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 39 uncu maddesi gereğince işlem yapılmasını kabul ettiğine dair imzalı beyanı.

i) Hizmet bedelinin Maliye veznesine yatırıldığını gösteren makbuz.

(2) Dosyası tamamlanan yabancı hakkında il emniyet müdürlüğünden soruşturma yapılması istenir.

Türk vatandaşlığının genel olarak kazanılmasında il emniyet müdürlüğünce yapılacak soruşturmaya ilişkin usul ve esaslar

MADDE 18 – (1) İl emniyet müdürlüğünce Türk vatandaşlığını kazanmak isteyen yabancının;

a) Milli güvenlik ve kamu düzeni bakımından Türk vatandaşlığını kazanmasına engel teşkil edecek bir halinin bulunup bulunmadığı,

b) İyi ahlak sahibi olup olmadığı,

c) Hangi tarihte Türkiye’ye geldiği, ikamet tezkeresinin hangi amaçla verildiği, müracaat tarihinden geriye doğru ne kadar süre ülkemizde ikamet ettiği, bu süre içinde yurt dışına çıkış yapıp yapmadığı, yapmış ise tarihleri ve süresi, tespit edilir ve elde edilen bilgiler soruşturma formuna yazılır.

(2) Soruşturması tamamlanan yabancının dosyası il müdürlüğüne iade edilir. İl müdürlüğünce dosya, komisyona gönderilir.

Türk vatandaşlığının genel olarak kazanılmasında komisyon tarafından yapılacak işlemler ve uygulanacak esaslar

MADDE 19 – (1) Türk vatandaşlığını kazanmak isteyen yabancı;

a) Başvuruda aranan şartları taşıyıp taşımadığı,

b) Soy durumu,

c) Türkçe konuşma yeterliliği,

ç) Geçimini ne şekilde sağladığı,

d) Türkiye’nin toplumsal yaşamına uyum sağlayıp sağlamadığı, hususlarının tespiti için komisyon tarafından mülakata tabi tutulur. Mülakat sonucunda oluşan kanaat vatandaşlık mülakat formuna açık bir şekilde yazılır. Komisyon ayrıca 17 nci maddede belirtilen belgelerin dosyada bulunup bulunmadığını da tespit eder.

(2) Yabancının soy durumu; Türk kültürüne yakınlığı, örf ve adet birlikteliği ile geldiği bölge ve ana veya babanın soyu esas alınarak; Türk soylu, yabancı soylu veya soyu tespit edilemeyen şeklinde belirlenir.

(3) Doktor raporu ile tespit edilmesi halinde, konuşamayan ve duyamayanların mülakatları, bunların işaretlerinden anlayanlar aracılığıyla ya da okuma ve yazma biliyorlarsa yazılı olarak yapılır.

(4) Komisyonca yapılan inceleme ve araştırma sonucunda aranan şartları taşıdığı anlaşılan yabancının dosyası il müdürlüğünce, karar alınmak üzere Bakanlığa gönderilir.

(5) Komisyonca yapılan inceleme ve araştırma sonucunda aranan şartları taşımadığı anlaşılan yabancının dosyası Bakanlığa gönderilmez ve il müdürlüğünce ilgilisine bu yolda gerekli tebligat yapılır.

Türk vatandaşlığının istisnai olarak kazanılması, başvuru için gerekli belgeler ve yapılacak işlemler

MADDE 20 – (1) Kanunun 12 nci maddesinde sayılan hallerde yabancı, istisnai olarak Türk vatandaşlığını kazanabilir.

(2) Türk vatandaşlığını istisnai olarak kazanmak isteyen yabancı hakkında Bakanlığın yazılı talimatı üzerine müracaat makamlarınca aşağıda belirtilen belgelerden oluşan dosya düzenlenir:

a) İsteği belirten form dilekçe.

b) Kişinin hangi devlet vatandaşı olduğunu gösteren pasaport veya benzeri belge, vatansız ise temininin mümkün olması halinde buna ilişkin belge.

c) Medeni hal belgesi ve evli ise evlenme belgesi, boşanmış ise boşanma belgesi, dul ise eşine ait ölüm belgesi.

ç) Kişinin kimlik bilgilerini gösteren doğum belgesi veya nüfus kayıt örneği gibi belge ve evli ise eş ve çocuklarının aile bağını kanıtlayan nüfus kayıt örneği veya benzeri belge.

d) Türk vatandaşı birinci veya ikinci derece yakınları varsa bu kişilere ait müracaat makamlarınca sistemden alınan nüfus kayıt örneği.

e) Kişinin doğum tarihinin ay ve günü bulunmuyorsa, doğum tarihinin tamamlanması için ülkesinin yetkili makamlarından alınmış belge, belgenin temin edilememesi halinde ise 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 39 uncu maddesi gereğince işlem yapılmasını kabul ettiğine dair imzalı beyanı.

f) Hizmet bedelinin Maliye veznesine yatırıldığını gösteren makbuz.

(3) Tamamlanan dosya karar alınmak üzere Bakanlığa gönderilir.

(4) Kanunun 12 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendine göre vatandaşlığa alınacak kişilerin müracaatları, gerekli görülen hallerde Bakanlıkça alınır ve ikinci fıkrada belirtilen belgelerden oluşan dosya düzenlenir.